A Vidék Minősége.
A valódi érték.
Alpokalja - Fertő táj

Alpokalja - Fertő táj

Az „Alpokalja-Fertő táj” védjegyet az Alpokalja-Fertő táj Vidékfejlesztési Egyesület alapította és működteti.

Az Alpokalja-Fertő táj Vidékfejlesztési Egyesület 2008-ban alakult meg. LEADER egyesületként tagjaink között a civil, az önkormányzati és a vállalkozói szféra egyaránt képviselteti magát. Az Egyesület legfontosabb feladata az Alpokalja – Fertő táj Helyi Fejlesztési Stratégiájának kidolgozása és a stratégiában lefektetett célok megvalósításának elősegítése.

Egyesületünk 2010 óta vesz részt a Vidék Minősége védjegy programban. Máig sikerült egy széles termelői, kézműves, turisztikai szolgáltató kört elérni és hálózatba szervezni. Létrehoztunk egy helyi védjegyrendszert oly módon, hogy az európai szintű közös európai területi „A Vidék Minősége” védjegyhez, mint ernyővédjegyhez kapcsolódhasson.
A térségi jellegű, a vidék minőségét szimbolizáló „Alpokalja-Fertő táj” védjegyet azok a vállalkozások, szervezetek, intézmények használhatják, akik a térségi minősítési rendszer alapján megfelelnek és a minősítés alapdokumentumainak megfelelően a Térségi Védjegy Tanácsa a használati jogot számára biztosította.
Az egyes hálózati tagokból álló szakmacsoportok 2 évre választották maguk közül a Térségi Védjegy Tanács tagjait, akik az egyes szektorok szakmai munkájáért, és a minősítések vezetéséért felelnek. A védjegy hálózat négy szakmacsoportra bontva dolgozik térségünkben: Élelmiszeripari, Kézműves-művész-kisipar, Turisztikai és Épített-szellemi örökségek.

Védjegyes tagjainkkal számára évente több alkalommal találkozókat szervezünk, ahol közösen értékeljük az elvégzett munkát és határozzuk meg a céljainkat. Tagjaink számára széles körű online és offline marketing támogatást nyújtunk, pályázatok útján támogatjuk a fejlődésüket és folyamatosan szervezünk a közösségépítő és a szakmai ismereteket is bővítő rendezvényeket. A tagjaink ismertségnek növelése és értékesítési lehetőségeinek bővítése céljából nagy látogatottságú programokat pl. Nyitott Porták és Kulinart Piknik szervezünk.

Kapcsolat:
Páliné Keller Csilla Munkaszervezet vezető
Telefonszám: 06 20 779 7094
E-mail cím: csilla.keller@alpokalja-fertotaj.hu

Honlap: http://www.alpokalja-fertotaj.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/videkminosegealpokaljafertotaj
Instagram: https://www.instagram.com/alpokalja_fertotaj_vedjegy/

Szolgáltatások

1 Csepp Pálinka

A cseppmesterek újonnan épített főzdéjének a Hegykőn található, 100 éves „Masinaház” nyújt otthont. Főzdéjüket a...

Krois Brewery

A KROIS Brewery-t szűkebb értelemben Mühl Erik és Németh Gábor személyében ketten indították el a...

Fertőparti Kecsketej

Végerbauer István kecske és juh állattartó őstermelő. Egyéni gazdálkodóként 1998 óta, bejelentett főállású őstermelőként 2005...

Kissné Várallai Veronika

A különleges Paverpol technikával dolgozó hölgy, Kissné Várallai Veronika öt évvel ezelőtt döntött úgy férjével,...

Hírek

Nincsenek hírek ebben a térségben: Alpokalja - Fertő táj

Túraútvonalak

Nincsenek túraútvonalak ebben a térségben: Alpokalja - Fertő táj