A Vidék Minősége.
A valódi érték.
Vincellér Borbirtok

Vincellér Borbirtok

Az UNESCO világörökség címével büszkélkedő Fertő tó déli partján találjuk a Vincellér Borbirtokot.
Az 1811-13 között épült pince egykoron Széchenyi István édesapjáé volt, a jelenlegi tulajdonosok 1986 óta készítenek itt bort, akkor 5 család összefogásával indult a vállalkozás.

Ma 13,5 hektáron gazdálkodnak, elsősorban Kárpát-medencei fajtákra koncentrálva. A Soproni borvidék adottságait figyelembe véve zenitet, zöld veltelinit, kékfrankost és zweigeltet termelnek, ezekből készítik boraikat. Az ültetvényeink művelésekor törekszenek a kíméletességre, együtt élnek a környezetükkel, szeretnék ugyanolyan állapotban továbbadni unokáiknak, ahogy ők kapták.

Két borstílusban dolgoznak: a Vincellér borokat elsősorban a mindennapokra ajánlják, itt a fajták gyümölcsös karakterére helyezik a hangsúlyt. A Molnár Titi Selection borai lehetőséget adnak a borásznak a kísérletezésre, a termőhely kiemelésére. Erősen limitált mennyiségekben készülnek ezek a borok, melyek elsősorban a gasztronómia és a tapasztalt borfogyasztók elismerésére számíthatnak.

Mindkét vinotékájukban a teljes kínálat elérhető, Fertőbozon emellett kóstolásra is lehetőség nyílik, akár nyitvatartási időn túl is, egész évben. Specialitásunk a bor és csoki kóstoló, amely előzetes regisztrációhoz kötött.

Termékek
A spontán erjesztett tételek mellett megjelenik a narancsbor vagy a hosszabb hordós érlelésű rozé is a kínálatban.

Hírek

Nincsenek hírek ebben a kategóriában