A Vidék Minősége.
A valódi érték.
Pécsi Krisztina

Pécsi Krisztina

Pécsi Krisztina, balatonfüredi keramikus, Vásárcsarnokban található nyitott műhelyében a vásárlók és érdeklődők szeme láttára születnek meg a korongozott használati és dísztárgyak.


Alkotásaiban a hagyományos népi és a modern, iparművészeti irányzatok egyaránt megtalálhatók. Egyéni áttört díszítési megoldásai, írókázott, engóbbal díszített vagy festett tárgyai letisztult stílusát tükrözik. Minden egyes termék kézzel formált egyedi alkotás, többségében fazekaskorongon készül, nincs két egyforma.

A használati és dísztárgyak egyedi formavilággal és díszítéssel rendelkeznek. A hagyományos fazekas termékek és a saját tervezésű iparművészeti jellegű alkotások, a kereskedelemben kapható káros anyagoktól mentes mázakkal készülnek. Krisztina alkotásai változatosak, egyediek és a magyar népi művészetet tükrözik vissza ötvözve a saját stílusával.

A hagyományok megtartásában jelentős szerepe van nem csak fazekas munkájával, hanem a nyitott műhely üzemeltetésével, ahol az érdeklődők a szakma rejtelme bepillanthatnak.

Hírek

Nincsenek hírek ebben a kategóriában