A Vidék Minősége.
A valódi érték.
Kapolcsikum

Kapolcsikum

Farkas Ivett és párja 2011-ben kezdett el szörpök és lekvárok készítésével foglalkozni.


A gyümölcstermesztés és feldolgozás rejtelmeit szüleiktől, nagyszüleiktől tanulták. Elkötelezettségük igazán példa értékű. Saját telepítéseik vannak, de a környéken lévő már jól termő családi gyümölcsös adja a legnagyobb mennyiségét ízletes, egyedi és házias jellegű lekvárjaiknak, szörpjeiknek.

A Kapolcsikum birtok jelenleg több mint 7ha-nyi területből áll. Széles választék biztosítására törekszenek. A fiatal pár termékei, nem csak a gyerekek, de felnőttek kedvence is. Termékeik nem tartalmaznak színezéket és ízfokozót sem. Ivették tevékenységükkel őrzik a táji, környezeti értékeket, népszerűsítik a helyi gazdálkodási lehetőségeket.

Hangsúlyt helyeznek a vidéki gazdálkodási életmód népszerűsítésére és bemutatására is. Tevékenységük során, idénymunkák esetén helyi illetve környékbeli lakosokat foglalkoztatnak, termékeik megtalálhatók több település közétkeztetésében is. Gazdaságukban törekszenek arra, hogy a lehető legjobb minőséget állítsák elő. Éppen ezért dolgoznak az ültetvényeiken birkák és méhek is. Gyümölcsüket fagyasztva tárolják és ehhez az energiát napelemmel állítják elő.

Hírek

Nincsenek hírek ebben a kategóriában