A Vidék Minősége.
A valódi érték.
Ferenc Pince Csárda

Ferenc Pince Csárda

A Ferenc Pince és Csárda igazi kuriózum a Balaton-felvidéken.
Sok érdekessége közül azokat emeljük ki e pár soron, ami a vidékre jellemző gazdálkodási kultúra megőrzése, ápolása és népszerűsítése terén kiemelkedő.

A Ferenc pince a 17. századtól apáról-fiúra száll. Ősök és gyermekeik tisztelettel, szeretettel őrzik a családi hagyományokat és folyamatosan fejlesztik a családi pincét, illetve csárdát. Az utódok a családi örökség megőrzésén túl, a minőségre olyan mélységig ügyelnek, hogy a Csárdában készült ételek jelentős része saját maguk által előkészített alapanyagokból áll. A Csárda, a vállalkozás a hozzájuk tartozó kis feldolgozóüzemben saját munkatársakkal dolgozza fel a húsárut, készítik elő a tőkehúst, a halat, lekvárt, szörpöt a konyhai, vendéglátási felhasználásra. Ezzel hozzájárulnak a munkatársak egész évi alkalmazásához is, hiszen szezonon kívül piacon értékesítik ízőrző termékeiket.

Közvetlenül a vidéki kistermelőkkel ápolnak jó kapcsolatot az állati és növényi alapanyagok beszállítására, hogy a lehető legjobb, háztáji termékeket tudják kínálni vendégeiknek. A termelésben a természetbarát technológiákat részesítik előnyben, a szőlőnél zöld környezetvédelmi besorolású szereket alkalmaznak. Az Ízőrző termékek többségét értékesítik is a balatonfüredi piacon. Borászkodásuk szintén minta értékű, hiszen ezen a területen sem csupán a bor kínálására, értékesítésére koncentrálnak.

Boráriumukban teljes képet kaphatunk a korábbi korok borászatáról, és fokozott figyelmet fordítanak a Tihany és környéke borkultúrájának, fajta-jellemzőinek megismertetésére.

Hírek

Nincsenek hírek ebben a kategóriában