Köszöntjük a Magyar Vidék Minősége Egyesület honlapján!

A „Rural Quality” nemzetközi védjegyet 1998-ban spanyol, francia, olasz LEADER vidékfejlesztési csoportok hozták létre. Rajtuk kívül jelenleg Görögország, Portugália és Magyarország tagja az „Association of the European Territorial Quality Mark” - Európai Térségi Vidék Minősége Védjegy Egyesületnek.

Az európai összefogás célja az egyes országok, régiók, térségek vidéki területein a különleges minőséget képviselő, társadalmi, környezeti, gazdasági felelősségvállalás terén is együttműködő termelők, vállalkozók, szolgáltatók népszerűsítése, versenyképességük erősítése.

A komplex szakértői tevékenységet végző Magyar Vidék Minősége Egyesületet azok a vidékfejlesztési egyesületek és szakértőik alapították, akik - saját működési területeiken - elsőként vezették be Magyarországon a „Vidék Minősége” térségi védjegyeket.

Az alapítók: Alpokalja-Fertő táj Vidékfejlesztési Egyesület, "A BAKONYÉRT" Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület, Éltető Balaton-felvidékért Egyesület, DIPO Egyesület.

Az alapítók saját tájegységeiken, az ott élő termelőkkel, alkotókkal és a vállalkozásokkal együttműködve dolgozták ki a tájegységekre vonatkozó „Vidék Minősége Védjegyek” tartalmát.

Az egyesület munkájának alapelvei: a társadalmi összefogás és a közösségi gondolkodás ösztönzése a termelés, a feldolgozás, az értékesítés fejlődése érdekében; a vásárlói tudatosság erősítése a helyi termékek vásárlásával kapcsolatban.

A védjegyet megszerezni kívánó személyek és vállalkozások minősítési eljárása a „Rural Quality - Vidék Minősége” védjegy nemzetközi minősítés és népszerűsítés szabályrendszerének megfelelően történik.

A „Vidék Minősége Védjegyet” kiérdemelt hazai vállalkozások a nemzetközi „Rural Quality” védjegyrendszer tagjai is egyben.

Vidék Minősége Védjegy kereső

Keresőnkben az Alpokalja-Fertő táj területén, a Balaton-felvidéken, a Bakonyban és a Börzsönyben „Vidék Minősége Védjeggyel” rendelkező termelők, vállalkozók, szolgáltatók között egyszerűen és gyorsan kereshet.

Az adatbázisunkban szereplő személyek és szervezetek folyamatosan megfelelnek a „Rural Quality - Vidék Minősége” védjegy európai minősítési rendszerének.

Védjegyünket - Magyarországon egyedülálló módon - kizárólag az egységesen magas európai minőségi követelményeknek megfelelő, ugyanakkor a nemzeti értékeket őrző, bemutató és továbbvivő személyek, vállalkozások használhatják.