A Vidék Minősége.
A valódi érték.
Térségi gazdaság és közösségfejlesztés a Vidék Minősége jegyében

Térségi gazdaság és közösségfejlesztés a Vidék Minősége jegyében

Projektgazda (Kedvezményezett): Magyar Vidék Minősége Egyesület

Támogatási összeg (intenzitás): 19 996 940 Ft (100%).

VP6-19.2.1.-5-4.3-21 kódszámú, Alpokalja-Fertő-Táj Vidékfejlesztési Egyesület – Turizmus- és gazdaságfejlesztési modellprogramok támogatása az Alpokalja-Fertő-táj térségében című felhívás keretében

A projekt címe (azonosítója): A Térségi gazdaság és közösségfejlesztés a Vidék Minősége jegyében (3352317376)

ÖSSZEGZÉS

A projektet a 2015-ben alakult Magyar Vidék Minősége Egyesület valósította meg, célja a Vidék Minősége „Alpokalja-Fertő táj” védjegyet használó helyi termelők és szolgáltatók marketing és értékesítési lehetőségeinek a fejlesztésre irányult. A tervezett tevékenységek az Alpokalja-Fertő-táj valamennyi mikrotérségét elérik. Minden tervezett tevékenység megvalósult: új honlap létrehozása (www.alpokaljafertotaj.hu), 24 hónapos online közösségi média marketing kampány és 8 alkalmas Rádió 1 kampány lefolytatása. 200 db professzionális fotó készült, segítette a kiadványok, roll up-ok, molinók minőségi elkészítését is. A védjegyes tagság megújult roll upokat és védjegyes táblákat kapott, a teljes hálózat bemutatásra került egy 5000 példányos kiadványban és egy 10 000 példányos leporelló térkép segítségével.  A 2023-as évben újra kiadásra került nagy sikernek örvendő „Regél az Alpokalja – Fertő táj” című mesekönyv. A projekt tevékenységeinek megvalósítását és általában a védjegyes hálózat működtetését a Vidék Minősége Védjegy Koordinátor látta el, aki a projekt keretében került megbízásra 24 hónapon keresztül.

A fejlesztés, különösen annak marketing tevékenységei végső soron az egyedi védjegyes tagok ismertségének és értékesítési potenciáljának növekedéséhez járult hozzá. Ez önmagában is rendhagyónak tekinthető, hiszen védjegyes programunk egyedülálló módon járul hozzá a térség helyi gazdaságának fejlesztéséhez, a legkisebb és talán legsérülékenyebb helyi termékeket előállító mikrovállalkozások megerősödéséhez.